Het 5e Hans Boter symposium zal op passende wijze worden afgesloten met een presentatie van Margot Ribberink. Margo is de eerste weervrouw op de Nederlandse televisie en zij presenteerde o.a. 20 jaar het weerbericht bij RTL4.

Op 1 januari 2019 is Margo na 28 jaar gestopt met de dagelijkse weerberichten om zich volledig toe te leggen op weer, klimaat en duurzaamheid. In de 28 jaar dat ze werkte als weervrouw werd het weer haar passie, mede door haar reizen naar de VS waar zij met een Nederlandse groep meteorologen ‘de Tornadojagers’ op zoek ging naar de zwaarst mogelijke onweersbuien en tornado’s.

Na haar middelbare school studeerde zij biologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij studeerde eind jaren 80 af met een onderzoek naar hoe planten in het rivierengebied zich aanpassen aan overstromingen. Toen was ze zich al bewust dat het veranderende klimaat invloed heeft op de natuur. Ze deed ook een postdoctorale studie aan het International Institute for Geo-Information Science and Earth Observations, TU Twente.